image
Mire várunk még?
image
A politikánkról

Rólunk

A Normális Élet Pártjának programja ITT elérhető.

A Normális Élet közösségének tagjai a nemzeti értékeinket, a társadalmi és gazdasági lehetőségeinket, kultúránk, erkölcsünk és anyanyelvünk jelentőségét pontosan ismerő, mindezeket nagyra értékelő és megbecsülő emberek, akik úgy gondolják, bárhol is élünk, nem helyezhetjük magunkat a természet fölé sem erkölcsileg, sem fizikailag, sem bármilyen más szempontból,

mert csak részei vagyunk a természetnek, nem az urai!

Önző érdekből éppúgy nem zsarolhatjuk a Föld nevű gigantikus rendszert, mint ahogy az egyén, mint állampolgár sem élősködhet szabadon az őt óvni, védeni és megtartani hivatott államon.
Aki más kárára cselekszik, nem fizet adót vagy nem tartja be a szabályokat, előbb-utóbb szembesül a törvény szigorával.

Az emberiség évszázadok óta megbocsáthatatlan bűnöket követ el az élőhelyek hihetetlenül finoman hangolt rendszerével szemben, amit természetnek nevezünk, és ha nem hagyjuk ezt abba, rövidesen elnyerhetjük a méltó büntetésünket. Nemcsak az emberek jogaira, hanem a jövőjére is figyelmet fordító, a társadalom minden tagja számára elfogadható demokratikus jogállamot kívánunk felépíteni, ahol a népképviselet értelmet, az egyenlő elbírálás fogalma pedig tartalmat nyer.

Hiába ábrándozunk jóléti államról, ha nem fogadjuk el, hogy annak bizonyos, a természet és a társadalom törvényeitől is erősen függő korlátai és követelményei vannak. Ha pedig elmegyünk választani, és újra és újra csak azokra szavazunk, akik már több évtized alatt bebizonyították, hogy alkalmatlanok az ország vezetésére, akkor nem csak óriási hibát követünk el, hanem az utókorral, a gyermekeinkkel és unokáinkkal szemben is vétkezünk.

Hiszünk abban, hogy szabadon dönthetünk és választhatunk a kiszolgáltatott és az emberi módon élhető élet lehetőségei közül.

A közösséget kívánjuk szolgálni és a józanságot képviselni.

Együttműködünk azokkal, akik számára a közösség érdeke fontosabb, mint az egyének és egyes csoportok érdekei!

A mi oldalunkon a III. évezred kihívásaira megoldást hozó, a társadalmi-gazdasági fejlődést elindító, Normális Életet akaró, a szociális igazságosság és emberi szabadság államáért tenni akaró erők állnak. Ezért már csak egy kérdésünk maradt:

Te velünk tartasz?