Az ellenzék 2 év után ma érezte, hogy ki kell állnia a covid intézkedések értelmetlensége miatt

A sajtótájékoztató résztvevői:

  • Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője
  • Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke
  • Vajda Zoltán ellenzéki országgyűlési képviselő-jelölt
  • Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese
  • Lukács László György, Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője.

Schmuck Erzsébet elmondta, hogy az utóbbi időszakban különösen sok időt töltenek az utcán, és egyértelmű az emberek üzenete: elegük van az intézkedésekből, újra normális életet akarnak élni. (Csak neem?!) Nehezményezik azt is, hogy ekkora különbség van az oltottak és az oltatlanok között. 

Vajda Zoltán a maszkhasználat értelmetlenségéről értekezett.

Arató Gergely a járvány kezdete óta tapasztalható megfelelő tájékoztatást és a hiteles információkat hiányolta. Az Orbán-kormány indoklás és konzultáció nélkül kényszerített rá az emberekre "különböző mondvacsinált intézkedéseket". A kötelező oltás erőltetését is kritizálta, és azt mondta erre nincs "erre nincs tudományos magyarázat és logikus indoklás". A veszélyhelyzet értelmetlenségét is hangsúlyozta.

Lukács László György a járványügyi korlátozásokat szükségtelennek és ésszerűtlennek tartja. A maszkviselést értelmetlennek nevezte. Emlékeztetett arra, hogy a járvány során sokan az orvosi ellátáshoz sem fértek hozzá. 

Megjegyzés: A most elhangzanak kijelentésekhez hasonlókért Doktor Gődény Györgyöt és orvos társait meghurcolták és megbélyegezték.