A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(/var/www/clients/client0/web7/web//images/posts/hatvan-maszk.jpg): failed to open stream: No such file or directory

Filename: controllers/Post.php

Line Number: 233

Backtrace:

File: /var/www/clients/client0/web7/web/application/controllers/Post.php
Line: 233
Function: getimagesize

File: /var/www/clients/client0/web7/web/index.php
Line: 330
Function: require_once

A hatvani Bosch dolgozói demonstrációra készülnek: Unják a 12 órás kötelező maszkviselést - Normális Élet

A hatvani Bosch dolgozói demonstrációra készülnek: Unják a 12 órás kötelező maszkviselést

Március 24-e 10 órától kétórás félpályás útlezárást jelentettek be a Bosch munkavállalók a kötelező munkahelyi védőmaszk használata miatt. Nem csoda, hogy elegük van: 2 éve váltó műszakban, napi 12 órás munkavégzés mellett  kötelező viselni a szájmaszkot.

Már tavaly nyáron is volt egy kormányzati döntés a maszk zárt térben történő kötelező viselésével kapcsolatos könnyítésről. Ezt követően ez a könnyítés 2022. március 7-től ismét életbe lépett. A kormányzati enyhítést a legtöbb foglalkoztató azonnal átvette, de a Robert Bosch vállalatcsoport nem.

Ezért az ÉTMOSz a munkatársak nyomására – felmérve, hogy jogi eszközökkel a vállalaton belül nincs lehetőség nyomásgyakorló eszköz igénybevételére – a hatvani gyáregység melletti útszakaszra március 24-én 2 órás félpályás útlezárást jelentett be. Amennyiben szükséges, úgy a demonstráció megtartásra kerül a vállalat miskolci és maklári telephelyei közelében is.

A demonstrációval szeretnék felhívni a vállalatvezetés figyelmét, hogy a munkavállalóknak elegük volt a kötelező maszkhasználatból, miközben a rendelkezésre álló vállalati fertőzési statisztikák nem adnak okot a kötelező maszkviselésre.